Gerekli su tüketimi cildin nemlenmesi ve elastikiyetinin korunması için önemlidir.
Yeşil yapraklı sebzeler yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini cilde esneklik ve destek sağlayan kolejinin korunmasına yardımcı oldukları için her gün iki öğüne yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salata ekleyin.
Her gün 2-3 porsiyon koyu renkli meyvelerden tüketin. Miktarına dikkat ederek tüketilen antioksidan içeriği yüksek meyveler cildin ışıldamasına katkı sağlar.
Badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlar omega-3 ve çinko bakımından zengindir. Cildin yenilenmesine ve nemli kalmasını sağlayacağı için her gün 1 avuç kadar badem, ceviz veya fındık tüketin.
En az 1 öğünde sebze yemeği tüketin.
Haftada 2 kez balık yiyin.
Şeker ve şekerli gıdalardan uzak durun.
Gerektiğinden fazla protein tüketmeyin.